Tomatensoep met sinaasappel

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 11-12-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke ui
  • 2 eetlepels olifolie
  • 1 literblik tomaten
  • 2 dl roode wijn
  • 1 sinasappel
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/8 liter slagroom

Bereiden

Snipper de knoflook en de ui en fruit deze in olie licht va kleur. Voeg er de tomaten uit blik aan toe met het vocht en breng alles aan de koo. Schenk er rode wijn bij en voeg 1 theelepel geraspte sinaasappalschil met de oregano toe. Laat de soep op een laag vuur 30 minuten staan. Pureer hierna de soep en laat deze afkoelen. Klop vlak voor de maaltijd de slagroom en voeg hier nog wat sinaasappelschil en groene pepers aan toe .Schep de koude soep in in een soepkom en garneer elke soepkom met een flinke lepel room. Koud serveren

Bronvermelding