Kalkoenvlees met dragon-mosterdsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 04-03-2009 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram Wijnzuurkool
  • 1 stronk Prei
  • 450 gram Kalkoenfilet/kalkoenschnitzel(ongepanneerd)
  • 2 eetl. Boter
  • 2 dl. Kookroom
  • 3 theelepels Dragon
  • 2 eetl. Zaanse mosterd
  • Zout
  • Peper

Bereiden

* Zuurkool met vocht in pan doen. Afgedekt op zacht vuur ca.10 min. verwarmen. * Intussen prei wassen en in ringetjes snijden. * Vlees in reepjes snijden en bestooien met zout en peper * In pan boter verhitten en vlees bruin bakken. Vleesreepjes uit de pan op bord scheppen. * Prei in bakvet al omscheppend 1 min. bakken Roon, dragon en mosterd toevoegen en al roerend aan de kook brengen. * Vleesreepjes in de saus leggen en enkele minuten laten stoven. * Saus op smaak brengen met zout en peper. * zuurkool afgieten en over warme borden verdelen. * Saus met vleesreepjes over zuurkool verdelen Tip; serveren met aardappelpuree

Bronvermelding