Lollo Bionde met paprika en roquefortdressing

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 04-03-2009 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 krop Lollo Bionde sla
  • 75 gram Roquefort
  • 1 stuk Groene paprika
  • 4 eetl. walnootolie
  • 1 eetl. Natuurazijn
  • 1 theel. Dijon mosterd
  • 1 theel. Vloeibare honing
  • 1/2 stuk Sjalot
  • 25 gram Pijnboompitten
  • Peper
  • Zout

Bereiden

* Olie, azijn, wijn, mosterd en honing tot dressing kloppen. Op smaak brengen met peper en zout. * Sjalotje pellen, fijnsnipperen en toevoegen. * De roquefort in kleine stukjes brokkelen en door de dressing scheppen. * Paprika wassen, halveren en zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden. * In droge koekepan pijnboompitten in ca. 1 minuut roosteren. * Sla mengen met paprika en pijnboompitten. * Dressing over salade scheppen.

Bronvermelding