Menu
Aardappelgratin voor 12 personen
Ingrediënten
- 2 kg aardappels
- 4 dl. slagroom
- 2 dl. melk
- peper en zout
- boter om de schaal in te vetten
Bereiden
Zet de oven aan op 160`C. Vet de ovenschalen dik in.
Schil de aardappels en was ze. Schaaf ze in dunne (2mm.) plakjes, of nog dunner als je de schaaf niet kunt verstellen.
Verdeel de plakjes in lagen over de schalen, bestrooi elke laag met peper en zout. Druk wat aan met een spatel.
Meng de room en de melk en schenk dit over de aardappel, ze moeten zo`n beetje bijna onder staan.
Zet de schotels in de oven en laat ze daar anderhalf uur staan.
Eventueel af laten koelen en in 15 min. in een voorverwarmde oven weer opwarmen.
Materialen
1 grote ovenschaal of 2 kleinere, dat is handiger aan tafel. schaaf