Menu
Citroencreme met rode vruchten
Ingrediënten
- 4 stuk Lange vingers
- 0,75 dl Dessertwijn
- 4 stuk Eieren (gescheiden)
- 100 gram Witte basterdsuiker
- 3 stuk Citroenen
- 5 dl Slagroom
- 1 bakje Frambozen, rode bessen en/of bramen
- 1 ganering Poedersuiker
Bereiden
* Was de citroenen en rasp ze alle drie
* Breek je langevingers in srukjes en besprenkel de stukjes lange vinger met wat wijn.
* Scheid het eiwit van het eigeel en bewaar beide apart.
* Klop de eidooiers met de suiker totdat er een lint wordt gevormd als je de garde uit de kom met beslag haalt
* Meng hier de citroenrasp doorheen.
* Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het dooier mengsel.
* Klop de slagroom lobbig en schep deze samen met de langevingers voorzichtig door het eiermengsel.
* Verdeel het mengsel over 12 kleine of 6 grote kopjes en zet ze 1 a 2 uur in de vriezer Het mengsel mag niet te stijf worden)
* Garnaar het dessert met de vruchten en bestuif ze met wat poedersuiker.
Materialen
* Garde * eventueel eierwit scheider