Citroencreme met rode vruchten

Anders, Nagerecht, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 120 minuten,

Laatst aangepast: 04-03-2009 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 stuk Lange vingers
  • 0,75 dl Dessertwijn
  • 4 stuk Eieren (gescheiden)
  • 100 gram Witte basterdsuiker
  • 3 stuk Citroenen
  • 5 dl Slagroom
  • 1 bakje Frambozen, rode bessen en/of bramen
  • 1 ganering Poedersuiker

Bereiden

* Was de citroenen en rasp ze alle drie * Breek je langevingers in srukjes en besprenkel de stukjes lange vinger met wat wijn. * Scheid het eiwit van het eigeel en bewaar beide apart. * Klop de eidooiers met de suiker totdat er een lint wordt gevormd als je de garde uit de kom met beslag haalt * Meng hier de citroenrasp doorheen. * Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het dooier mengsel. * Klop de slagroom lobbig en schep deze samen met de langevingers voorzichtig door het eiermengsel. * Verdeel het mengsel over 12 kleine of 6 grote kopjes en zet ze 1 a 2 uur in de vriezer Het mengsel mag niet te stijf worden) * Garnaar het dessert met de vruchten en bestuif ze met wat poedersuiker.

Materialen

* Garde * eventueel eierwit scheider

Bronvermelding