Menu
Aardappelsalade met gerookte kip en dilledressing
Ingrediënten
- 4 stuk Aardappelen (vastkokend)
- 4 stuk Tomaten
- 3 el Witte wijnazijn
- 4 el Olijfolie
- 15 gram Verse gesneden dille
- 8 stuks Stonelokes
- 200 gram gerookte kipfilet in blokjes
- 125 ml Zure room
- 4 el Halfvolle melk
- 2 tl Mierikswortel
- 75 gram Veldsla
- 8 stuk Radijsjes
- zout (molen)
- Peper (molen)
Bereiden
* In een pan met weinig water en zout de aardappels beetgaar koken.
* In zeef/vergiet onder koud stromend water afspoelen
* Tomaten ontvellen, invieren snijden en zaadlijsten verwijderen.
* Vruchtvlees in blokjes snijden
--------
* In kom azijn en olie met 1 el. dille, zout en peper tot een dressing roeren.
* Aardappels, kipfilet en stondlokes snijden en erdoor scheppen.
* In een kommetje zureroom, melk, mierikswortel en de rest van de dille tot een saus roeren en op smaak brengen met peper en zout.
-------
* Veldsla over de borden verdelen.
* Aardappel-kipsalade in het midden scheppen.
* Mierikswortel saus erdoorscheppen en met radijsjes garneren.