Aardappelsalade met gerookte kip en dilledressing

Salades, Lunch, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 04-03-2009 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 stuk Aardappelen (vastkokend)
  • 4 stuk Tomaten
  • 3 el Witte wijnazijn
  • 4 el Olijfolie
  • 15 gram Verse gesneden dille
  • 8 stuks Stonelokes
  • 200 gram gerookte kipfilet in blokjes
  • 125 ml Zure room
  • 4 el Halfvolle melk
  • 2 tl Mierikswortel
  • 75 gram Veldsla
  • 8 stuk Radijsjes
  • zout (molen)
  • Peper (molen)

Bereiden

* In een pan met weinig water en zout de aardappels beetgaar koken. * In zeef/vergiet onder koud stromend water afspoelen * Tomaten ontvellen, invieren snijden en zaadlijsten verwijderen. * Vruchtvlees in blokjes snijden -------- * In kom azijn en olie met 1 el. dille, zout en peper tot een dressing roeren. * Aardappels, kipfilet en stondlokes snijden en erdoor scheppen. * In een kommetje zureroom, melk, mierikswortel en de rest van de dille tot een saus roeren en op smaak brengen met peper en zout. ------- * Veldsla over de borden verdelen. * Aardappel-kipsalade in het midden scheppen. * Mierikswortel saus erdoorscheppen en met radijsjes garneren.

Bronvermelding