Coquilles met serranoham en avocado

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 04-03-2009 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 stuks Coquilles
  • 2 stuk Avocado's
  • 1 stuk Granny smith
  • 2 ons Serranoham
  • 1 kl. flesje aceto balsamico
  • Peper
  • Zout
  • 1 stuk limoen
  • 1 stronk Witlof

Bereiden

* Haal de coquilles voorzichtig uit de schelp. (Je kunt eventueel ook coquilles kopen uit een potje, minder lekker) * Haal de corail eraf en spoel schoon en dep droog * Maak de avocado schoon en schil de appel, snijd beiden brunoise (in blokjes) * Maak aan met peper, zout en limoensap * Kook voor de balsamico stroop de balsamico in tot de gewenste dikte * Peper en zout de coquilles en bak in hete olijfolie circa 1 minuut per kant, laat even rusten * Gebruik een langwerpig bord en leg het avocadomengels in twee stekertjes op het bord * Leg de coquilles daarop en leg in het midden de witlof en de serranoham op het bord * Maak met een lepel mooie strepen van de stroop op het bord

Bronvermelding