Bladerdeegtaartje met bospaddestoelenragout

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Wachten: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 04-03-2009 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram Bospaddestoelen
  • 100 gram Lange steelpaddestoelen
  • 50 ml Slagroom
  • 1 stronk Lente - ui
  • 1 el Truffelolie
  • 1 el Olijfolie
  • 1 klontje roomboter
  • 50 gram Bloem
  • 1 stuk Truffel
  • 1 scheut Droge witte wijn
  • fijngehakte tijm
  • 1 takje Rozemarijn
  • 4 bladen Bladerdeeg
  • 2 stuk ei (geel)

Bereiden

* Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius. ---- * Fruit het lente-uitje glazig in de olie en boter. * Voeg de bospaddestoelen, Gesneden tijm en gesneden rozemarijn toe. * Bestrooi met een beetje bloem en roer door elkaar. * Voeg de witte wijn en room in kleine scheutjes toe, totdat het een mooie gladde saus is. Haal de pan van het vuur. ------ * Bak de langstelige paddestoelen apart in de truffelolie. ----- * Maak ronde taartjes van vier bladen bladerdeeg en bak ze voor in de oven. * Doe gedroogde bonen op de bodempjes van de taartjes. ---- *Haal na vijf minuten de taartjes uit de oven , haal bonen eruit en smeer de buitenkant in met het eigeel. ------ * Warm de paddestoelenragout langzaam op met wat scheutjes witte wijn en voeg er naar smaak geschaafde truffel doorheen. * Vul de taartjes met de ragout en leg op elk taartje een langstelige paddestoel. ------ * Snijd het overgebleven blad bladerdeeg in repen en maak hiervan traliewerk en bedek de taartjes. Smeer dit ook in met eigeel. Gebruik het eigeel ook om het traliewerk aan het taartje vast te plakken. ----- * Bak vervolgens de taartjes af in de oven, ongeveer tien minuten

Materialen

* gedroogde bonen, zodat bladerdeeg niet rijst

Bronvermelding