Gerookte zalmrolletjes

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Wachten: 60 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 04-03-2009 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram Gerookte zalm
  • 150 gram Huttenkase
  • 150 gram Mon chou
  • 1 dessertlepel Gin/Grappa
  • 2 el Zure room
  • 1 el Fijngeknipte bieslook
  • 1 el Fijngehakte venkel-/dille veertjes
  • Peper
  • Zout
  • Takjes dille/venkel voor garnering

Bereiden

* Leg de plakjes zalm uit tot een rechthoek met een breedte van ca. 14 cm op een vel aluminiumfolie. * Roer in een kommetje de huttenkase en mon chou met de gin/grappa tot een gladde creme. Meng hierdoor peper, zout, bieslook, zure room, en vemnkel-/dille veertjes. * Strijk de gladde creme op de zalm. * Rol de zalm met vulling, met behulp van folie, op en vouw beide uiteinden als een toffeepapiertje dicht. * leg de rol minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven. * Snijd de gerookte zalm. ganeren met dille/venkelveertjes en/of citroen

Materialen

* Aluminiumfolie

Bronvermelding