Menu
Gerookte zalmrolletjes
Ingrediënten
- 150 gram Gerookte zalm
- 150 gram Huttenkase
- 150 gram Mon chou
- 1 dessertlepel Gin/Grappa
- 2 el Zure room
- 1 el Fijngeknipte bieslook
- 1 el Fijngehakte venkel-/dille veertjes
- Peper
- Zout
- Takjes dille/venkel voor garnering
Bereiden
* Leg de plakjes zalm uit tot een rechthoek met een breedte van ca. 14 cm op een vel aluminiumfolie.
* Roer in een kommetje de huttenkase en mon chou met de gin/grappa tot een gladde creme.
Meng hierdoor peper, zout, bieslook, zure room, en vemnkel-/dille veertjes.
* Strijk de gladde creme op de zalm.
* Rol de zalm met vulling, met behulp van folie, op en vouw beide uiteinden als een toffeepapiertje dicht.
* leg de rol minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.
* Snijd de gerookte zalm. ganeren met dille/venkelveertjes en/of citroen
Materialen
* Aluminiumfolie