Artisjoksalade

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Spaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 15 minuten,

Laatst aangepast: 04-03-2009 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 stuk Artisjokharten
  • 125 gram Gemengde sal (Lolo rosso, Frisse, Veldsla)
  • 50 gram Zwarte en groene olijven
  • 50 gram Blauwschimmelkaas
  • 1 stuk Sjalot (gesnipperd)
  • 1 teentje Knoflook
  • 4 el Walnootolie
  • 1-2 el Rode Wijnazijn
  • 2 el Verse gehakte, basilicum, dragon en peterselie

Bereiden

* Snijd de olijven in ringetjes, snipper de sjalot en de knoflook en halveer de artisjokharten. * Brokkel de blauwschimmelkaas * Was de slasoorten. * Hak/Snijd de kruiden. Meng de walnootolie en wijnazijn en breng op smaak met peper en zout. * Maak de olijven, artisjokharten, sjalot en de knoflook aan met de vinaigrette van walnootolie en de wijnazijn en laat minimaal 15 minuten in de koelkast staan. * Maak op de schalen een krans van de slasoorten en verdeel de artisjoksalade erover. * verdeel de kaas erover en bestrooi met de gehakte kruiden.

Bronvermelding