Menu
Artisjoksalade
Ingrediënten
- 4 stuk Artisjokharten
- 125 gram Gemengde sal (Lolo rosso, Frisse, Veldsla)
- 50 gram Zwarte en groene olijven
- 50 gram Blauwschimmelkaas
- 1 stuk Sjalot (gesnipperd)
- 1 teentje Knoflook
- 4 el Walnootolie
- 1-2 el Rode Wijnazijn
- 2 el Verse gehakte, basilicum, dragon en peterselie
Bereiden
* Snijd de olijven in ringetjes, snipper de sjalot en de knoflook en halveer de artisjokharten.
* Brokkel de blauwschimmelkaas
* Was de slasoorten.
* Hak/Snijd de kruiden.
Meng de walnootolie en wijnazijn en breng op smaak met peper en zout.
* Maak de olijven, artisjokharten, sjalot en de knoflook aan met de vinaigrette van walnootolie en de wijnazijn en laat minimaal 15 minuten in de koelkast staan.
* Maak op de schalen een krans van de slasoorten en verdeel de artisjoksalade erover.
* verdeel de kaas erover en bestrooi met de gehakte kruiden.