Chocolade frambozentaart

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Anders.
Wachten: 240 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 04-03-2009 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram Chocolade ( in kleine blokjes)
  • 10 gram Gelatine
  • 3 dl Slagroom
  • 2 dl Frambozenpuree
  • 2 stuk Eieren
  • 2 stuk Eidooiers
  • 100 gram Suiker
  • 2 gram Gelatine
  • 1 stuk Hotelcake

Bereiden

* Bekleed een ronde springvorm met plastic en dan beleg je het met dunne plakjes cake. * Zet een pan met water op een laag vuur. Hang hier een hitte bestendige kom in en doe de chocolade erin zodat het kan smelten. * Klop de slagroom op, iets verder dan yoghurt dikte maar nog niet helemaal stijf. Zet de slagroom in de koeling. * Leg de gelatine blaadjes in koud water te weken. * Verwarm de frambozen puree tot het bijna kookt. Haal het pannetje van het vuur en voeg de gelatine al roerend toe. Zet de frambozen massa in de koelkast om dikker te worden. * Pak een pannetje met een klein beetje water. Zet deze op het vuur en hang er een hitte bestendige kom in. In de kom doe je de eieren, dooiers en suiker. Blijf de ei massa goed doorkloppen met een garde tot de massa 37 graden bereikt heeft. * Haal de kom van de pan en ga de massa koud en luchtig kloppen met een mixer. * Meng de slagroom met de afgekoelde maar niet hard geworden frambozen massa. * Meng de gesmolten chocolade met de koud geslagen eieren massa. Meng nu de chocolade/eiermassa met de frambozen slagroom. Het mengen moet best snel achter elkaar gebeuren omdat de chocolade massa snel hard kan worden en dan niet meer goed emulgeert. * Giet de uiteindelijke massa in de spring vorm met cake. * Laat de taart min. 4 uur opstijven. Het liefst een hele nacht. * Dan kun je de taart af gelere met frambozen puree. (puree warm maken, van het vuur halen, in koud water voorgeweekte gelatine erbij en goed mengen.)

Materialen

* Ronde bakvorm

Bronvermelding