Menu
'Creoolse Jambalaya' een verrukkelijke Oosterse éénpansschotel
Ingrediënten
- 6 plakjes gerookte bacon, in stukjes gesneden
Bereiden
6 plakjes gerookte bacon, in stukjes gesneden
240 gram gekookte ham
240 gram gekookte gekruide worstjes (Italiaans/Pools)
240 gram gekookte garnalen
225 ml gehakte uien
180 gram tomatenpuree
2 groene pepers, in kleine stukjes
4 gesneden uien
5 ml gedroogde tijm
5 ml verse dille of 1 ml gedroogde dille
1 a 2 ml zout
2 ml zwarte peper
675 ml gekookte rijst
Bereidingswijze
Bak de bacon in een grote, diepe koekenpan totdat het kanpperig is. Verwijder het vet van de bacon. Bewaar 30 ml vet.
Snij ondertussen de ham en de worstjes in dobbelsteentjes
Maak de garnaaltjes schoon als dat nodig is en zet het apart.
Voeg vervolgens de ui toe aan de bacon en bak dat 2 tot 3 minuten mee of totdat de ui bruin begint te worden.
Voeg de tomatenpuree, groene peper, uien, ham en worstjes toe, laat het 5 minuten doorkoken.
Voeg tijm, dille, zout en zwarte peper en de gekookte rijst toe en roer het geheel goed door elkaar.
Bedek de koekenpan en laat het gerecht 20 tot 30 minuten sudderen onder af en toe roeren. Voeg de garnalen, de laatste 5 tot 10 minuten toe.
Opmerkingen
Lekker geserveerd met sla, geroosterd brood, hete of ijsthee of limonade.