Aardbeientaart

Gebak, Bijgerecht, 6 personen, Anders.

Laatst aangepast: 24-11-2009 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram roomboter
  • 150 gram suiker
  • zout
  • 1 ei
  • 3 blaadjes gelantine (van 3 gram)
  • 800 gram aardbeien
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 dl slagroom

Bereiden

Breek het ei boven de gezeefde bloem.Voeg de koude boter in vlokjes bij en kneed met koele hand tot een samenhangend deeg. Laat gedurende 20 minuten in de koelkast rusten. Vet een taartvorm in met boter.Verwarm de oven voor op 200?C. Druk het deeg in de vorm uit en prik met een vork gaatjes in de taartbodem. Laat in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar en bruin bakken. Laat afkoelen op een taartrooster. Week de gelatine in ruim water. Was de aardbeien,verwijder de kroontjes en wrijf de helft van de aardbeien door een fijne zeef. Voeg de vanillesuiker en de helft van de kristalsuiker toe. Breng op een zacht vuur aan de kook en neem dan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los al roerend in het aardbeienmengsel op. Laat het mengsel wat opstijven en klop ondertussen de slagroom stijf.Roer het aardbeienmengsel door de slagroom en bestrijk er de taartbodem mee. Verdeel er de rest van de aardbeien over en laat nog een uurtje verder opstijven in de koelkast.

Bronvermelding