Grieks: Griekse koolsalade

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 24-04-2009 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kleine witte kool
  • evt 1 ui
  • citroensap of azijn
  • olijfolie
  • peterselie
  • zout en peper
  • oregano of provenciaalse kruiden
  • Voor de garnering
  • tomaten, fetakaas, olijven

Bereiden

Voorbereiding Schaaf de kool heel fijn en schaaf eventueel een ui mee. Bestrooi telkens een laagje kool met zout. En nu komt het geheim van de smid: Kneus de kool door er met beide handen flink door te kneden, alsof je brooddeeg kneed. Dek dan de schaal af met een passend bordje of plankje en zet er iets zwaars op. Zet de kool minstens een paar uur, maar liever nog een hele dag weg op een koele plaats b.v. in de kelder. Bereidingswijze Laat de kool in een zeef goed uitlekken en haal hem met een vork los. Doe de kool in een slakom en maak hem aan met een vinaigrette van 1 deel citroensap of azijn en 3 delen olijfolie en kruiden naar smaak. Garneer met tomaat, feta en olijven. Serveertips Een heerlijk onderdeel van een grieks/turkse maaltijd!

Bronvermelding