Aardappel-uientaart (vegetarisch)

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 12-12-2005 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 500 gram uien
  • 20 gram margarine
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 3 eieren
  • 1,5 deciliter melk
  • 0,5 deciliter zure room
  • 75 gram geraspte belegen of oude kaas
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • zout

Bereiden

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Pel het teentje knoflook. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig. Doe ondertussen de knoflook erbij. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Verwarm de oven voor op 200° C. Maak van de gare aardappelen met 1 ei, hete melk, peper en zout een stevige puree. Schep de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en bedek bodem en de wanden hiermee. Verdeel de uienringen en de pijnboompitten er over. Klop 2 eieren los met de zure room en de kaas en schep dit over de uien. Bak de taart in de hete oven in ± 20 minuten gaar en lichtbruin.

Materialen

Ovenvaste schaal

Bronvermelding