Melanzane alla parmigiana

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 13-10-2017 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3,4 aubergines (samen 1 kilo)
  • 2 blikken gepelde tomaten (800 gram)
  • 375 gram mozzarella
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • bloem
  • knoflook
  • 50 gram parmezaanse kaas (vers geraspt)
  • 1 bos verse basilicum

Bereiden

Was de aubergines, snij ze in 0,5–1 cm dikke plakken en bestrooi deze met zout. Na een kwartier de plakken deppen met keukenpapier, dan bestrooien met bloem, en in olijfolie aan beide zijden bakken tot ze gaar zijn Doe de inhoud van de blikken tomaten in een schaal, maak de tomaten kleiner door er met de handen in te knijpen, met een mes mag ook spoel de basilicum af en snij ze fijn, doe ze in het tomatenmengsel roer er peper en zout en een teentje fijngeperste knoflook bij Snij de uitgelekte mozarella in plakjes De aubergines in een ingevette ovenschaal op de bodem leggen. Hieroverheen het tomatenprutje en daaroverheen een paar plakjes mozzarella. Ga zo door tot de aubergines op zijn. Dan als laatste een laagje tomatenmengsel en dan afdekken met de parmezan In een voorverwarmde 180°C oven na een half uur er uit en tien minuten laten afkoelen

Materialen

Ovenschaal

Bronvermelding