Chocoladetaartje met creme fraiche en sinaasappel

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Anders.
Wachten: 8 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 07-03-2009 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram Chocolade
  • 250 gram Roomboter
  • 5 stuks Eidooier
  • 5 stuk Eieren
  • 125 gram Suiker
  • 50 gram Bloem
  • 2 stuk Sinaasappels
  • 200 gram Creme fraiche

Bereiden

* Verwarm de oven voor op 180 graden C. ------ * Smelt de chocolade au bain marie. * Meng intussen de dooiers, eieren en suiker. * Zeef de bloem erdoorheen. * Voeg de gesmolten chocolade en boter toe. * Vul de bakjes tot 2/3 en zet ze 7-8 minuten in de oven. *Maak op elk bord een quenelle van creme fraiche. Ganeer met partjes sinaasappel en eventueel met wat frambozen.

Materialen

*10 bakjes met antiaanbaklaag, ingevet met (gesmolten) boter en bestoven met bloem

Bronvermelding