Geroosterde speklapjes met avocado dip

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 24-12-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram speklapjes
  • 3 sjalotjes
  • 3 teentjes knof;ook
  • 1 theelepel parikapoeder
  • 1/2 spaansepeper
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 avocado rijp
  • 1 eetlepel fijn gehakte ui
  • 1/4 fijn gesneden Spaanse peper
  • 2 ontvelde tomaten
  • 1 eetlepel fijn gesneden koriander
  • versgemalen peper
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1/4 gesneden spaanspeper voor dip

Bereiden

Rijg de speklapjes aan houten spiezen en leg ze in een ruime schaal. meng vervolgens de olijfolie met de gembersiroop, knoflook, paprikapoeder, sjalotjes en spaanse peper. Giet dit mengsel over de spiesjesen laat het geheel afgedekt met plasticfolie, ca 30 minuten in de koelkast marineren. Maak in de tussentijd de dipsaus door de avacado te halveren, de pit te verwijderen en het vruchtvlees uit de scheel te lepelen in een kom. Besprenkel het advocadovrucht vlees met wat limonade siroop en prak het fijn met een vork. Meng de ui, spaase peper, tomaten in blokjes gesneden en koriander door de avocadopuree en n voeg zout en peper naar smaak toe. Grill de speklapjesspiesjes op een niet te hoog vuur onder de grill of in de grillpan. seveer met de dipsaus.

Materialen

houten spiesjes

Bronvermelding