Menu
Aardappelen uit de oven
Ingrediënten
- zie onder bereiding
Bereiden
Voor mij bijna een onmisbaar bijgerecht aan tafel, perfect met alle soorten vlees en vis, voedzaam, gezond, feestelijk en smaakvol. Vandaag dus een paar tips voor de lekkerste aardappelen uit de oven.
Ten eerste: koop de aardappelen bij een aardappelboer op de markt. Daar kun je kiezen tussen verschillende soorten, afkomst en oogsten. Kies compacte, gele en vastkokende aardappelen.
Aardappelen goed wassen en dun schillen. Snijd de aardappelen in mooie, egale stukjes van circa 2-2,5 cm. Laat de aardappeltjes voorkoken voor 5-6 minuutjes in heet water met zout en azijn (drie soeplepeltjes per liter water). Vervolgens laten afkoelen. In een ovenschaal 70 gr olio di oliva extra vergine opwarmen per kg aardappelen. Zodra de olio di oliva warm is de aardappelen toevoegen en goed mengen.
Nu in de oven op 190 graden Celsius en laat ze bakken voor 25-30 minuten. Zorg dat ze niet aan de ovenschaal plakken. Intussen de verse kruiden hakken zoals rozemarijn, salie, majoraan en tijm. Aardappelen uit de oven, bestrooien met zeezout en peper en de kruiden toevoegen. Serveer de aardappelen lekker warm maar niet gloeiend heet.