Kabeljauw op bladerdeeg met witte wijn dragonsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 25 minuten, Wachten: 12 minuten, Bereiding: 37 minuten,

Laatst aangepast: 09-03-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr kabeljauw
  • 2 el citroensap
  • 4 plakken bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 1 dl visfond
  • 3 el droge witte wijn
  • 2 dl creme fraiche
  • 4 el dragon fijngesneden
  • 100 gr groene olijven zonder pit, zeer fijn gehakt
  • 4 st gedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt
  • zout en (versgemalen) peper

Bereiden

Verwarm de oven op 220 graden Bepsrenkel de vis met citroensap en strooi er zout en peper over. Leg de plakken bladerdeeg naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Roer de eidooier lost met 2 eetl. water en bestrijk hiermee het deeg. Bak dit in de oven circa in 12 min. goudbruin en gaar. Kook de visfond met de wijn tot ca. 3 eeetl. in. Voegen de creme fraiche toe en breng het geheel al roerend aan de kook; laat de saus 5 minuten pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de dragon erdoor. Snijd het bladerdeeg met een kartelmes als een broodje open. Leg de onderste helften op de borden en verdeel de vis erover. Lepel de saus over het geheel en leg de deegdeksels erop.

Materialen

Oven, pan

Bronvermelding