Rijstsalade met zalm

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 06-07-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 pak rijst
  • 0,5 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blik vruchtjes
  • 1 blik roze zalm (440 gr)
  • 1 klein blikje maïs (150 gr)
  • 1 klein blikje doperwten (150 gr)
  • 1 beker zure room
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • zout
  • peper

Bereiden

Eieren in 10 min hard koken, ze laten schrikken en ze pellen. Intussen de rijst koken en in een platte schaal laten afkoelen. De ui en de paprika snijden. De vruchtjes laten uitlekken. De zalm laten uitlekken, de velletjes en graten verwijderen en in stukjes verdelen. Maïs en doperwten afgieten. In een kommetje de zure room, mayonaise en ketchup door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. De rijst hierdoor scheppen. De rest van de ingrediënten (behalve de eieren!) erdoor mengen. De eieren in plakjes snijden en hiermee de salade garneren.

Materialen

Platte schaal

Bronvermelding