Pompoensoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 10-03-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • Pompoen

Bereiden

2 Pompoenen (1 groene zijn het lekkerst om zo te eten, 1 oranje voor de soep) Vers getrokken bouillon Gember (1 wortel van 3-4 cm) Sereh (1 stengel) 2 uien Lombokje Knoflook (een paar tenen) Kokosroom/ melk naar smaak Sherry (medium) Fruit een ui of 2, een paar tenen knoflook en een lombokje fijngesneden in een plens olijfolie rustig goudbruin. Blus af met sherry, gooi een in stukken gehakte pompoen erbij en zet het geheel onder met bouillon. Doe er grof gesneden sereh en gember bij. Na een uur is het soep. Nu kun je naar smaak kokosmelk toevoegen. Laat de soep een nacht buiten staan of in de zomer in de koelkast. Maar er naar believen een paar lekkere amuses bij van vis en groenten.

Bronvermelding