Appeltaartdeeg(de ouderwetse variant)

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 10-03-2009 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 ons bloem *
  • 1 ons boter*
  • 1 ons roomboter*
  • 150 gr rietsuiker*
  • 1 kg goudreinetten(appels) in dunne schijfjes
  • 100 gr rozijnen en krenten
  • kaneel
  • 1 50gr suiker(eventueel)
  • paneermeel
  • 1 eierdooier
  • 1 beetje abrikozenjam eventueel

Bereiden

Ingredienten met * met elkaar mengen. Eventueel 1 ei toevoegen wanneer te droog. Uitrollen tot deeglap en daarmee ingevette springvorm bekleden.(Op restje na) Paneermeel op bodem strooien voor droog deeg. Dan alle ingredienten zonder * vermengen en deze op de bodem verdelen. Restje deeg gebruiken voor de garnering van de appeltaart. Deze met eigeel insmeren. Daarna in oven(midden) op rooster ongeveer 60 min. Daarna bestrijken eventueel met abrikozenjam(warm) en kwastje voor mooie glans.

Materialen

springvorm 24 cm

Bronvermelding