Club sandwich met heerlijke kipsalade

Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 krop sla met grote bladeren
  • 1 pakje ontbijtspek/bacon
  • 4 plakjes schouderham
  • 400 gram kipfilet
  • 300 ml mayonaise
  • 12 sneetjes geroosterd witbrood
  • 2 tomaten
  • 4 eieren
  • 1 appel (granny smith)
  • 2 sjalotten
  • kerriepoeder
  • paprikapoeder
  • zout, peper

Bereiden

Bak de ontbijtspek of bacon in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de kipfilet en snijdt de filets daarna in stukjes. Rooster de boterhammen in een broodrooster. Snijdt de appel en sjalotten in kleine stukjes. Snijdt de tomaat in plakjes. Kook de eieren hard, schil ze en snijd ze in plakjes. Zet 4 borden klaar, leg op elk bord 3 geroosterde boterhammen met op elke boterham een groot blad sla. Dan op de eerste boterham een paar plakjes tomaat leggen met daarop een paar plakjes uitgebakken spek. Op de tweede boterham leg je een plak ham, daarop plakjes ei. Strooi er daarna een beetje paprikapoeder over. Voor de laatste boterham maak je een salade van kip en appel. Daarvoor meng je in een schaal de appel, de kip, de sjalotten en de mayonaise. Dan op smaak brengen met de kerriepoeder en het zout en peper. Om het leuk te serveren kan je de boterhammen opstapelen (let op de kipsalade onder). Steek de boterhammen vast met de sateprikkers. Lekker met patat of chipjes erbij.

Materialen

16 sateprikkers

Bronvermelding