Gentse stoofpot

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 11-03-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 700 gram runderlapjes of sukadelapjes
  • zout, peper
  • bloem
  • 1 ui
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 1 flesje donker bier
  • balsamicoazijn
  • 1 plakje ontbijtkoek
  • 2 tomaten
  • 1 paprika
  • 200 gram snijbonen
  • 1 stukje bouillonblok

Bereiden

Snijd het vlees in blokjes van 3 x 3 cm. Snij de ui in ringen. Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem. Verwarm boter in een zware braadpan en bak het vlees om en om aan. Haal het vlees uit de pan en bak de uienringen aan. Voeg de azijn, laurierblad, kruidnagels en bier toe. Breng aan de kook. Voeg het vlees toe, het moet onder staan, anders water toevoegen en een stukje bouillonblok. Laat het met de deksel op de pan 2-3 uur stoven. Roer als laatste de ontbijtkoek, de stukken paprika en de tomaten in stukjes erdoor. Laat alles een half uur pruttelen. De snijbonen beetgaar koken en op het laatst er bij doen.

Materialen

braadpan

Bronvermelding