Mexicaanse tomatensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 liter tomatensap
  • 1 blikje mais
  • 1 klontje boter (25 gram)
  • 150 gram rundergehakt
  • 0,5 el chili con carne kruiden (of 1 tl chilipoeder)
  • 1 bekertje zure room

Bereiden

Laat de mais uitlekken. Smelt de boter in een soeppan op matig hoog vuur. Bak het gehakt hierin. Voeg de kruiden toe en laat 1 min meebakken. Meng dan de tomatensap en de mais erdoor. Breng de soep aan de kook, laat 3 min koken. Roer af en toe. Op smaak brengen met zout en peper. Doe de soep in kommen. Serveer met zure room en tortillasoep. Ook lekker met blokjes avocado of bruine bonen.

Bronvermelding