Feestelijke hapjes verzameld uit de libelle

Anders, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 26-04-2015 | 57 keer bewaard

Ingrediënten

  • kaas

Bereiden

Munstertoastjes kan ook met Port Salut of Kernhem 8 sneetjes witbrood 100 g Munster, Kernhem of Port Salut 1 lepel gekneusde jeneverbessen 1 lepel karwijzaad 4 gedopte walnoten boter Haal de korst van de kaas en druk de kaas met een vork fijn. Meng de jeneverbessen en het karwijzaad door de kaas. Hak de noten fijn. Rooster het brood, bestrijk met wat boter en het kaasmengsel, bestrooi met de noten. Voor lunch of als borrelhapje ------------------------------------------------------------------------------------ Champignon-Camembertbakjes kan ook met een andere witte kaas zoals Brie. 150 g grote champignons 4 tartelettes (taartbakjes) of 16 éénhapsbakjes 1 lepel boter scheutje witte wijn peper, zout snufje majoraan 100 g Camembert of andere witte kaas Haal de steeltjes van de champignons. Stoof de koppen in boter met de witte wijn, peper en zout en majoraan in ca.5 minuten gaar op zacht vuur. Leg in iedere tartelette of éénhapsbakje wat champignonkoppen. Snij de korstjes van de kaas en snij de kaas in plakjes. Verdeel over de bakjes en zet in de hete oven tot de kaas gesmolten is. -------------------------------------------------------------------------------------- Camembert-hampakketjes 1 pakje bladerdeeg 150 g Camembert 100 g ham (dikke plak) bieslook ei Rol het bladerdeeg uit en snij diagonaal of dwars doormidden. Snij de kaas en de ham in kleine blokjes en meng met de bieslook. Verdeel over het deeg en vouw tot driehoekjes, hoorntjes of envelopjes. Besmeer de randen met eiwit. Leg op een natgemaakt bakblik en bestrijk met dooier. Bak onderin een oven van 225° gedurende 20 minuten -------------------------------------------------------------------------------------- Olijven in kaasdeeg 150 g bloem 75 g zachte boter 100 g geraspte Gruyère, Edammer of Cheddar 1 eiwit 1-2 lepels water 25 g gevulde olijven Kneed een deeg van bloem, boter, kaas, eiwit en ca.2 lepels water en vorm er balletjes van, stop in elk balletje een olijf. Laat ze in de koelkast een uurtje opstijven. Bak 15 minuten op 175°. Warm serveren. -------------------------------------------------------------------------------------- Kaasballetjes 200 g Maaslander, Goudse of Edammer 1-2 eiwitten droog wittebroodkruim of paneermeel paprikapoeder 1 theelepel karwijzaad Rasp de kaas, klop de eiwitten los en meng het meeste eiwit door de kaas. Maak van de stevige massa kleine balletjes. Meng kruim of paneermeel met paprikapoeder en karwijzaad. Rol de balletjes erdoor. Als er niet genoeg blijft kleven, rol de balletjes dan eerst door het eiwit. Bak in frituurvet snel bruin. Stek in elk balletje een prikkertje en serveer. ------------------------------------------------------------------------------------- Amuse bouche à l’épinard 6 plakjes diepvriesbladerdeeg (5 x 5 cm) 2 dooiers gekookte spinazie 12 halve walnoten 6 plakjes hardgekookt ei Besmeer de plakjes deeg met dooier. Maak de spinazie pittig aan en leg in het midden van de plakjes deeg. Leg hierop 2 walnoten en een plakje ei. Vouw de pakketjes driehoekig dicht en druk een beetje dicht. Besmeer de bovenkant licht met dooier. Bak 10 minuten op 175° in de oven. Serveer warm. ANDERE VULSELS: gehakt, champignons, ui en paprika --------------------------------------------------------------------------------------

Bronvermelding