Menu
Aardappeltaart met courgette en spek
Ingrediënten
- 1 kilo aardappels
- 200 gr courgette (1 kleine)
- 1 ui
- 75 gr magere gerookte spekblokjes
- 1 eetlepel boter of margarine
- 1 ei
- 125 ml crème fraiche
- peper en zout
Bereiden
Aaardappels schoonborstelen; in circa tien minuten in ruim water met zout halfgaar koken. Afgieten, pellen en laten afkoelen.
Courgette wassen, schoonmaken en grof raspen. In een zeef doen en bestrooien met zout. Dit circa tien minuten laten intrekken. Laten uitlekken en goed droogdeppen met keukenpapier.
Ui pellen en snipperen. In droge koekenpan spekblokjes zachtjes uitbakken. Ui toevoegen en circa 2 minuten meebakken.
Springvorm dik invetten met boter.
Aardappels grof raspen. Toevoegen: ui-spekmengsel, geraspte courgette, ei en crème fraiche. Goed door elkaar scheppen en op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Overdoen in springvorm en de bovenkant glad strijken.
Oven verwarmen tot 225 graden. Aardappeltaart in het midden van de oven in circa dertig minuten goudbruin en gaar bakken. Direct serveren.
Per persoon 460 kilocalorieën.
Eventueel extra toevoegen: meer spekblokjes en/of doperwten en/of geraspte oude of belegen kaas.
Materialen
springvorm van 22 cm doorsnede