Menu
Gevulde kipfilet gewikkeld in salie en parmaham
Ingrediënten
- kip
Bereiden
4 grote kipfilets, 170-200 g
8 blaadjes salie
5 flinke eetlepels ricotta
8 plakjes parmaham
1½ eetlepel olijfolie
handvol takjes tijm
Snijd de kipfilets aan één kant diep in; let erop dat u niet helemaal door het vlees heen snijdt. Sla het vlees open als een boek. Snijd 4 blaadjes salie fijn. Meng ze met de ricotta en voeg peper en zout naar smaak toe. Leg twee plakjes ham elkaar iets overlappend op de snijplank. Leg een blaadje salie in het midden en leg daarop een opengeslagen kipfilet. Schep een kwart van de ricotta midden op de kip. Vouw het vlees weer dubbel over de vulling heen. Wikkel de gevulde kipfilets in de plakjes parmaham. Wikkel alles in plasticfolie. Maak de overige kipfilets net zo. Laat ze in 1-2 uur stevig worden in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C en verwarm daarin een braadslee. Verhit de olijfolie in een hete, zware koekenpan. Bak de kipfilets, zo nodig in porties, aan beide zijden in 2 minuten bruin. Leg een paar takjes tijm op elke kipfilet en leg die dan in de hete braadslee. Bak ze, afhankelijk van de grootte, 12-15 minuten in de oven; het vlees moet vrij stevig aanvoelen als er, zachtjes op wordt gedrukt.
Dek de kipfilets af met aluminiumfolie en laat ze op een warme plaats 5 minuten rusten. Snijd de gevulde kipfilets diagonaal in plakken en leg die op vier warme borden. Lekker met gestoomde groenten en aardappelpuree of gekruide couscous.