Varkensvlees in roomsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 28-11-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram varkensvlees
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepels bloem
  • 2.5 dl water
  • 1 bouillionblokje
  • 5 eetlepels sherry
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 150 gram champignons
  • 1 eetlepel maïzena

Bereiden

Snijd het vlees in blokjes van 3,5 cm en bak deze in de hete olie en boter lichtbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de pan. Bak de gesnipperde ui en de paprikapoder in de achtergebleven braadboter in ca. 2 minuten. Roer er de bloem door en laat deze enkele minuten zachtjes meebakken. Neem de saus van het vuur, roer de bouillion erdoor en voeg de sherry en de tomatenpuree toe. Laat de saus telkens doorkoken en roer ze geheel glad. Breng ze op smaak met peper en zout en voeg het vlees toe. Laat dit in een gesloten pan gaar en mals stoven in ca. 30 à 40 minuten. Roer er voor het einde van de kooktijd de champignons door. Roer de maïzena aan met 2 eetlepels koud water, bind hiermee het gerecht en maak het af met de room. Giet het vlees op een schotel en garneer het met driehoekjes geroosterd brood en enkele takjes peterselie. Lekker met witte rijst (de sherry kan eventueel weggelaten worden)

Bronvermelding