Kip met gruyeresaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 35 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 22-02-2017 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram kipfilet, in grote stukken
  • zout en peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 50 gram boter
  • 2 dl kippenbouillon
  • 2 dl room culinair
  • 150 gram geraspte gruyere

Bereiden

Kruid de kip met zout, peper en paprikapoeder. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip hierin op middelhoog vuur rondom bruin. Let op: als het te hard gaat, wordt de kip snel droog. Voeg 1 dl warme bouillon toe, leg de deksel op de pan en laat de kip op het laagste vuur in ca. 5 minuten gaarstoven. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Neem de kip uit de pan en leg deze in de ovenschaal. Voeg de rest van de bouillon toe aan het vocht in de braadpan. Voeg de room toe en breng de saus aan de kook. Draai het vuur uit, roer er 100 gram geraspte gruyere kaas door en laat de kaas in de saus smelten. Breng op smaak met peper en evt. wat zout en schenk de saus over de kipstukjes in de ovenschaal. Strooi de rest van de gruyere over de kip en zet de schotel in het midden van de oven. Bak het gerecht in ca. 10-15 minuten mooi goudbruin. Heerlijk met verse pasta zoals tagliolini bicolore of met courgetti. N.B. DE SAUS IS ZO LEKKER DAT IK ER VAAK MEER VAN MAAK, SOMS MET WEL BIJNA TWEE PAKJES ROOM CULINAIR EN RUIM 200 GRAM GRUYERE!, ZODAT JE EEN LEKKERE VOLLE SAUS KRIJGT.

Materialen

Ovenschaal

Bronvermelding