Gemarineerde kipspiesjes met sinaasappel en munt

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 15-03-2009 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 2 sinaasappels
  • 2 citroenen of limoenen
  • 3 eetl olijfolie
  • 2 eetl honing
  • 2 eetl gehakte munt
  • 1 mespunt gemalen komijn (djinten)
  • vers gemalen peper en zout

Bereiden

Snijd de kipfilet in blokjes van 3 cm. Boen de sinaasappels en citroenen schoon. Rasp de schil van een halve sinaasappel en een halve citroen. Pers beide uit en snijd de andere vruchten in partjes. Meng sinaasappelsap en rasp, citroensap en rasp, olijfolie, honing, munt, komijn, peper en zout tot een marinade. Schep er de kip door en marineer minimaal 2 uur. Rijg de gemarineerde kipblokjes aan spiesjes en rooster of gril ze onder een hete ovengrill of op de barbeque in ca. 15 minuten gaar. Keer ze regelmatig om en bedruip ze met de marinade. Serveer ze met partjes sinaasappel en citroen, lekker met couscous en een groene salade.

Materialen

metalen spiesjes

Bronvermelding