Menu
Baconkip met gorgonzola op Italiaanse wijze
Ingrediënten
- kip
Bereiden
1 panklare scharrel- of maïskip
bloemenhoning
zout, versgemalen peper
paprikapoeder
50 gr plakjes bacon
75 gr Gorgonzola
350 gr kleine spruitjes
boter
4 vlees- of Italiaanse tomaten
3 eetlepels Vooraf en Toe
4 eetlepels basilicum (diepvries)
2 eetlepels Parmezaanse kaas
Bestrijk de kip met een kwastje dun met bloemenhoning en bestrooi hem met
zout, peper en paprikapoeder.
Verwarm de grill 10 minuten voor.
Steek de kip aan de grilleerpennen in het draaispit en rooster hem in 60
minuten rondom gaar.
Neem de kip van de grilleerpennen en leg hem op een ovenvaste schaal.
Heeft u geen draaispit, leg de kip dan in een ovenschaal en keer hem
regelmatig.
Beleg de gegrilde kip met plakjes bacon, bestrooi die met de verbrokkelde
blauwe kaas en bak ze onder de nog warme grill knapperig.
Maak intussen de spruitjes schoon en kook ze 5 minuten.
Snijd de tomaten in blokjes.
Giet de spruitjes af, voeg de tomaatblokjes met de Vooraf en Toe en
verwarm dit mengsel al omscheppend.
Voeg een flinke draai peper en de basilicum toe en strooi er de
Parmezaanse kaas over.
Schep de groenten rond de kip op de schaal en serveer het gerecht met
macaroni.