Baconkip met gorgonzola op Italiaanse wijze

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 23 keer bewaard

Ingrediënten

  • kip

Bereiden

1 panklare scharrel- of maïskip bloemenhoning zout, versgemalen peper paprikapoeder 50 gr plakjes bacon 75 gr Gorgonzola 350 gr kleine spruitjes boter 4 vlees- of Italiaanse tomaten 3 eetlepels Vooraf en Toe 4 eetlepels basilicum (diepvries) 2 eetlepels Parmezaanse kaas Bestrijk de kip met een kwastje dun met bloemenhoning en bestrooi hem met zout, peper en paprikapoeder. Verwarm de grill 10 minuten voor. Steek de kip aan de grilleerpennen in het draaispit en rooster hem in 60 minuten rondom gaar. Neem de kip van de grilleerpennen en leg hem op een ovenvaste schaal. Heeft u geen draaispit, leg de kip dan in een ovenschaal en keer hem regelmatig. Beleg de gegrilde kip met plakjes bacon, bestrooi die met de verbrokkelde blauwe kaas en bak ze onder de nog warme grill knapperig. Maak intussen de spruitjes schoon en kook ze 5 minuten. Snijd de tomaten in blokjes. Giet de spruitjes af, voeg de tomaatblokjes met de Vooraf en Toe en verwarm dit mengsel al omscheppend. Voeg een flinke draai peper en de basilicum toe en strooi er de Parmezaanse kaas over. Schep de groenten rond de kip op de schaal en serveer het gerecht met macaroni.

Bronvermelding