Menu
Kiphachee met tuttifrutti
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet, in blokjes
- 25 gram boter of margarine
- 2 grote uien, grof gesneden
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels bloem
- 250 ml kippenbouillon (van tablet)
- 4 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 75 gram tuttifrutti, grof gesneden
- 1 eetlepel azijn
Bereiden
1. verhit de boter in een braadpan en bak hierin de kip in 3 minuten gaar. Bak de ui 1 minuut mee. Voeg de suiker toe en laat die smelten. Strooi de bloem erover en schep het geheel goed om.
2. schenk de bouillon in de pan. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes. Doe de laurierblaadjes, tuttifrutti en azijn in de pan. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
3. Breng het geheel aan de kook en stoof de kip met de deksel schuin op de pan in 20 minuten op laag vuur gaar, schep de kip 1-2 keer om.
Materialen
Braadpan