Menu
Boerenpannetje
Ingrediënten
- 5 ons gehakt (rund- of h-o-h)
- 1 ons geraspte kaas (belegen)
- 2 eetlepels koffiemelk
- 50 gram boter
- 50 gram ontbijtspek (in blokjes)
- 750 gram krieltjes
- 750 gram parijse worteltjes (balletjes)
- 20 zilveruitjes
- 1/8 liter slagroom
- 1 eetlepel mosterd
- zout & peper
Bereiden
1. Meng de kaas, de koffiemelk en zout en peper naar smaak door het gehakt en maak er balletjes van.
2. Smelt de boter in een pan en bak de spekjes knapperig uit. Haal ze dan uit de pan en laat ze uitlekken.
3. Bak de gehaktballetjes in het overgebleven vet rondom bruin. Voeg de krieltjes, de wortelballetjes en de zilveruitjes toe en schep alles door elkaar. Laat het gerecht in ongeveer 20 minuten afgedekt zachtjes gaar worden. Roer af en toe door.
4. Roer de slagroom en de mosterd door het gerecht en laat het door en door warm worden.
5. Strooi de spekjes erover en breng het gerecht op smaak met zout en peper.