Menu
'Gamba's in knoflookolie uit de oven'
Ingrediënten
- Dit is een heerlijk voorgerecht,
Bereiden
Ingrediënten
1/2 l olijfolie
2 spaanse rode pepertjes (in kleine stukjes gesneden)
4 tenen knoflook (in kleine stukjes gesneden)
4 ons rauwe (ongekookte) grote gamba's (gekookte gambas worden erg droog in de oven)
3 gedroogde tomaatjes in de olie
turks brood
Voorbereiding
Olie, knoflook en peper bij elkaar doen en laten trekken
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 180C
garnalen pellen
tomaatjes in kleine stukjes snijden
oliemengsel in 2 schaaltjes
tomatenstukjes gamba's erbij (gamba's moeten goed onder de olie liggen)
schaaltjes ? 8 min. in de oven totdat gamba's gaar zijn (sappig)
Serveertips
Als voorgerecht serveren met turks brood
voor 2 personen 1 schaaltje
lekker met rode wijn bv. rode Sancerre