'Hamlappen met rosé': een Frans stoofpotje. Lekkere romige

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • hamlapjes

Bereiden

Ingrediënten 1 kilo hamlappen - 3 eetlepels olijfolie - 2 vleestomaten - 1 flinke ui - 3 eetlepels bloem - 2 theelepels gedroogde tijm of 2 takjes verse tijm - 3 kruidnagelen - 2 laurierblaadjes - 3 takjes peterselie - 1 takje rozemarijn- 1 eidooier - 125 ml creme fraiche - zout, peper - 1 dl (liefst droge) rose wijn - 2 kruidenbouillontabletten Voorbereiding Snij de hamlappen in grove stukken. Pel de ui. Verwijder het vel van de tomaten en snij de tomaten in vieren. Steek de kruidnagels in de ui. Bereidingswijze Verhit de olie in een braadpan. Bak het vlees hierin in delen goudbruin. Doe al het vlees in de pan en bestrooi dit met de bloem. Goed roeren. Afblussen met de rose. Voeg de met kruidnagels bestoken ui, de tomaten en alle verse kruiden toe. Giet er zoveel water bij tot het vlees half onder staat. Voeg de kruidenbouillontabletten erbij. Laat het vlees in plm. 1 1/2 uur gaar sudderen. Af en toe roeren. Verwijder de kruiden en haal dan het vlees uit de pan. Hou het vlees warm. Meng de creme fraiche met de eidooier en wat vocht uit de pan. Roer goed door elkaar. Giet dan alles in de pan onder goed roeren. Het vocht mag nu niet meer koken anders gaat het schiften. Breng de saus op smaak met peper en zout. Serveertips Heerlijk met pasta en een lekkere salade.

Bronvermelding