Thaise groene curry

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Thais.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 18-03-2009 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 1 kuipje Conimex groene curry
  • 1 blikje (400 ml) kokosmelk
  • 1 bakje champignons
  • 1 grote pot sperziebonen
  • 2 kipfilets

Bereiden

Zet een pan met water op en kook hierin de rijst. Snij de kip en champignons in stukjes. Verhit boter in de pan en bak hierin de kip met de groene curry. Zodra de kip goed is voeg je de champignons toe. Wanneer de champignons goed zijn voeg je de sperziebonen toe. Het is belangrijk om sperziebonen uit een pot te gebruiken, omdat deze wat zachter zijn. Voeg als laatste de kokosmelk toe. Ik gebruik meestal maar 300 ml, maar als je meer saus wilt kun je het hele blikje gebruiken. De curry wordt dan zachter van smaak. Laat dit nog even goed doorkoken en dan is het klaar.

Bronvermelding