'Gewokte courgettes met gamba's, Pas op - Gebruik stokjes bij deze maaltijd anders eet je je vingers er bij op'

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 31-12-2020 | 58 keer bewaard

Ingrediënten

  • ggamba's

Bereiden

1 knoflookteen ¿ 2 cm verse gemberwortel ¿ 1 ½ eelt. maïzena ¿ 1 el.. suiker ¿ mespuntje vetsin ¿ zout - -peper ¿ 500 gram gamba¿s (ongekookt) ¿ 4 eelt. olie ¿ 1 kleine ui ¿ 2 courgettes ¿ 1 rode paprika ¿ 60 gram cashewnoten. Voor de saus: 2 dl. bouillon ¿ 1 flinke eelt. maïzena ¿ 2 eelt. chilisaus ¿ 2 eelt. sesamolie ¿ 2 eelt. droge wijn. Maak de garnalen schoon, pel ze en verwijder de darmen. Vermeng de gesnipperde knoflook, geraspte gember, maïzena, vet-sin, zout, peper, en suiker in een kom en strooi het over de garnalen. Omscheppen, afdekken en in de koelkast zetten. 20 mi-nuten laten intrekken. Vermeng in een schaaltje de ingrediënten voor de saus en zorg dat er geen klontjes in komen. Verhit de olie in de wok, doe er de garnalen in en bak ze al omscheppend tot ze mooi roze zijn. Bak niet te lang want dan worden ze te taai. Uit de pan nemen en op een verwarmde schaal leggen. In de achtergebleven olie de stukjes ui glazig bakken, voeg en courgettes toe. Bak alles ca. 1 minuut flink door. Schenk nu de saus over de groente, roer even tot dat het begint te binden en laat het nog 1 minuut pruttelen. Saus met groenten over de garnalen scheppen, noten en over strooien en meteen opdienen. EET SMAKELIJK!!! Serveertip: serveer hier gewone rijst bij dat is het lekkerst. Eventueel voor de smaak en het gezicht een eetltepel koenjit in het kookwater doen, daar krijgt de rijst een mooi kleurtje van wat ook nog eens apart van smaak is.

Bronvermelding