Gegrillde tomaat met garnalenmayonaise

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-04-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels kwark
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ons hollandse garnalen
  • 2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
  • 2 pomodori-tomaten
  • olijfolie
  • zout & peper

Bereiden

Roer de mayonaise los met de kwark en het citroensap. Meng de garnalen en het bieslook erdoor en breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat door de helft, snijd het onderkantje eraf (zodat de tomaat stevig op het bord blijft staan!) doe er wat olijfolie, zout en peper overheen. Grill de tomatenhelften even om en om in de grillpan zodat er een mooie bruine streep ontstaat. Haal de tomatenhelften uit de pan en bedruppel ze met wat balsamico-azijn. Verdeel het garnalenmengsel over het bord. Zet het glaasje, de amuselepel en de tomaat op een mooi bord en serveer dit als voorgerecht. Je kunt de amuses natuurlijk ook apart serveren!

Materialen

grillpan

Bronvermelding