Menu
'Advocaat-slagroomtaart'. Vrolijke paastaart
Ingrediënten
- Vrolijke paastaart, maar ook voor andere
- gelegenheden niet te versmaden.
Bereiden
Ingrediënten
4 eieren/
160 gr. suiker
120 gr. bloem
40 gr. maizena
1 mespuntje zout
3 el.sinaasappellikeur
3 el. water
2,5 dl. slagroom
2 zakjes slagroomversteviger
2 dl. advocaat
12 paaseitjes.
Voorbereiding
De oven voorverwarmen op 175 C. of gasstand 3.
De springvorm met boter invetten en vervolgens met bloem bestuiven. De overtollige bloem eruit schudden.De eieren met de suiker 6 a 7 minuten met de mixer op de hoogste stand kloppen. De bloem met de maizena en het zout zeven en deel voor deel luchtig en gelijkmatig door het beslag scheppen. Het beslag in de vorm schenken en glad strijken. De vorm op een rooster in het midden van de oven plaatsen en in ca. 35 minuten goudbruin bakken en gaar bakken. De taart is gaar als een erin gestoken sate stokje er weer droog uit komt. De taart op een rooster laten afkoelen en na 10 minuten de vorm verwijderen. De afgekoelde taart in folie verpakken en tot gebruik op een droge plaats bewaren.
Bereidingswijze
De taart doormidden snijden. De likeur met water vermengen en hiermee de binnenkant van de taart besprenkelen. De slagroom met de versteviger stijf slaan en de advocaat er goed doorheen kloppen. 2/3 deel van de advocaatroom over de onderste helft van de taart uitstrijken. De rest in een spuitzak overdoen. De bovenste taart helft op de onderste leggen. Wat room op de bovenkant van de taart spuiten en met een paletmes in een dun laagje uitstrijken over de bovenkant en de zijkant van de taart. Versieren met kleine toefjes advocaatroom, paaseitjes en eventueel mimosabolletjes(snoep). De taart minimaal 1 uur in de koelkast zetten.