Perzische kip met abrikozen en noten

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 15-12-2005 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 g abrikozen
  • 1 grote maiskip
  • zout en peper
  • 1 ui
  • 60 g boter
  • 1/2 eetl paprikapoeder
  • 4 takjes peterselie
  • 200 g gemengde, gepelde noten

Bereiden

Laat de abrikozen met zoveel water, dat ze net onderstaan ca. 4 uur weken. De kip inwrijven met zout en peper. De gesnipperde ui in 1eetlepel boter fruiten en de uitgelekte in stukjes gesneden abrikozen en paprikapoeder even meebakken. De peterselie, de gehakte noten en een klein scheutje van het abrikozensap toevoegen. De massa moet nog wel een beetje droog blijven. De buikholte van de kip vullen met het noten-abrikozenmengsel en de kip dichtbinden met een stevig draadje garen. De gevulde kip in een beboterde ovenschaal leggen, met kleine klontjes boter beleggen en de kip in een hete oven van 190 gr.C. in ca. 75 minuten gaar en mooi bruin laten worden. De laatste 15 minuten de rest van het abrikozensap toevoegen. De kip af en toe met het braadvet uit de braadslee overgieten. Leg wat lekkere noten en gebakken krieltjes naast de kip. Serveer er ook pilavrijst bij.

Bronvermelding