Antigriepsoep (Knolselderijsoep met sinaasappel en tijm)

Soepen, Lunch, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 22-03-2009 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kleine knolselderij
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 kleine ui
  • 25 gram boter
  • 3 takjes verse tijm of 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1 kruidenbouillonblokje
  • 2 (biologische) sinaasappels
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiden

Snijd de knolselderij in dikke plakken van 1 cm, verwijder de schil met een dunschiller en snijd de plakken in blokjes. Schil de winterwortel en snijd deze in plakken. Pel de ui en snipper deze fijn. Smelt de boter in een grote pan en fruit hierin de ui met knolselderij, winterwortel en 2 takjes tijm, gedurende ca. 5 minuten. Voeg 500 ml water en het bouilonblokje toe en laat de soep ca. 15 minuten afgedekt op zacht vuur koken. Was intussen 1 sinaasappel en rasp de schil. pers het sap uit beide sinaasappels. Verwarm het sinaasappelsap en rasp de laatste minuut met de soep mee. Neem de takjes tijm en 4 knolselderijblokjes uit de pan. Bak de blokjes knolselderij in een koekenpan met olijfolie ca. 3 minuten op hoog vuur goudbruin. Pureer de soep met de staafmixer (of keukenmachine). Verdeel de soep over 4 borden en garneer elk bord met blokjes knolselderij en blaadjes tijm.

Materialen

rasp staafmixer of keukenmachine

Bronvermelding