'Ravioli Gratin', van Tinie

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 10-03-2019 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak verse ravioli en .......

Bereiden

1 pak verse ravioli olijfolie 1 aubergine 1 ui, fijngesnipperd 250 g rundgehakt 1 teentje knoflook, geperst ltaliaanse kruiden basilicum tomatenpuree, groot blikje tomatenketchup rode wijn 2 tl bouillonpoeder 1 tl suiker room culinair geraspte oude kaas verse Parmezaanse kaas - Oven voorverwarmen tot 200°C. De ravioli volgens verpakking gaar koken en in een vergiet uitlekken. De aubergine in lengte doormidden snijden en dan in schijfjes. - In olijfolie aan beide kanten bruin bakken en uit de pan halen. In dezelfde pan gehakt rul bakken en dan ui en knoflook meebakken. Toevoegen: kruiden naar smaak, tomatenpuree, scheut tomatenketchup, bouillonpoeder, suiker en rode wijn tot smeuiige saus. Even pruttelen. Roomculinair mengen met geraspte oude kaas. - Een ovenschaal invetten en in volgorde vullen: gehaktmengsel, helft van aubergine, ravioli, rest van aubergine. Overgieten met room-kaasmengsel en nog bedekken met versgeraspte Parmezaanse kaas. In de oven bakken tot warm en mooi bruin. Mosselstraat - Lekker met komkommersalade en Paprikabrood

Bronvermelding