Aardappelsalade met zalm

Salades, Lunch, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 22-03-2009 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 450 gram voorgekookte krieltjes
  • zout
  • 4 eieren
  • 2 augurken
  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 75 gram rucola
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 125 ml creme fraiche
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel mosterd

Bereiden

Kook de krieltjes beetgaar met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in stukjes. Hak de augurken fijn, verdeel de zalm in reepjes en snijd de rucola iets kleiner. Meng de ingredienten voor de dressing (laatste 5) en schep alles luchtig door elkaar. De zalm kan vervangen worden door zalm uit blik, de creme fraiche door yoghurt en de rucola door kertomaatjes.

Bronvermelding