Arraz con bacalao (Spaanse groentensoep met kabeljauw)

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 22-03-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui
  • 3 knoflookteentjes in plakjes gesneden
  • 1 winterwortel
  • 1 groene paprika
  • 3 Roma tomaten
  • 2 blokjes diepvrieskabeljauw
  • 0,5 liter visbouillon
  • 1 kopje risottorijst
  • fijngehakte peterselie
  • olijfolie

Bereiden

Ui fijnsnijden, winterwortel, paprika en tomaten in blokjes snijden. Olie in paellapan verhitten en knoflook toevoegen. Als de knoflook begint te geuren, ui, wortel en paprika toevoegen en ca. 5 minuten al roerend bakken. Tomaten toevoegen en nog ca. 2 minuten bakken. Bevroren visblokjes toevoegen en weer 2 minuten bakken. Rijst toevoegen. Bouillon erover schenken tot de massa helemaal onder het vocht staat. Ca. 20 minuten laten stoven tot de rijst helemaal gaar is, evt. extra kokens water toevoegen. Niet meer roeren! Garneren met peterselie en opdienen.

Bronvermelding