Boeuf la grande vitesse met italiaanse pasta

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 15-12-2005 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 450 gram Kogelbiefstuk in reepjes
  • 4 dl. Rode wijn
  • 3 dl Vleesfond uit potje
  • 1 eetl. Allesbinder
  • 80 gram Boter
  • 300 gram Tagliatelle
  • 2 eetl Groene pesto
  • 2 eetl . Creme fraiche
  • 2 bosuitjes
  • zout & witte peper

Bereiden

Gebruik keukenpapier om het reepjesvlees zo droog mogelijk te maken. Breng intussen wijn en vleesfond aan de kook. Laat alles zo lang zachtjes koken tot er niet veel meer dan 4dl. Is overgebleven. Roer allesbinder en wat zout en peper door het residu. Houd de saus daarna tegen de kook aan. Kook de pasta heetgaar. Laat de pasta goed uitlekken en doe de pesto en de creme fraiche erdoor. Laat de pasta onder voortdurend omscheppen opnieuw heet worden. Verhit een koekenpan en laat er 40 gram boter in heet worden. Voeg het vlees bij gedeelten toe en laat het, onder voortdurend scheppen 2 minuten bakken. Strooi er wat zout en peper over en voeg de bosuitjes toe. Schep alles nog enkele malen om. Neem daarna de pan van de warmtebron. Laat het vlees even op een zeef uitlekken. Leg het vlees daarna in de pan terug. Breng intussen de saus opnieuw aan de kook. Klop er 40 gram ijskoude boter door. Neem tijdens het kloppen het pannetje met de saus van de warmtebron. Schenk de saus over het vlees en schep alles enkele malen om. Verdeel de pasta als bedjes in het midden op voorverwarmde borden. Schep het vlees met de saus erbovenop.

Bronvermelding