Varkenshaas met sinaasappel-rumsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 15-12-2005 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 varkenshazen
  • 2 Sinaasappels
  • 3 theel. Mosterd
  • 2 eetl. Rum
  • 1 eetl. Olie
  • 1 eetl. Bruine bastaardsuiker
  • 1/2 theel. Gedroogde tijm
  • 3 druppels tabasco
  • peper & zout
  • boter om te bakken

Bereiden

Boen 1 sinaasappel onder lauwwarm stromend water af en rasp ongeveer 1/ eetlepel schil af. Pers beide sinaasappels uit. Meng sap, tijm, mosterd, rum, basterdsuiker, tabasco en 1 eetlepel olie goed dooreen en wentel de varkenshazen hierdoor. Laat afgedekt ongeveer 1 uur intrekken. Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Laat de varkenshazen uitlekken. Verhit in een koekenpan boter en bak hierin de varkenshazen rondom aan. Leg het vlees in een ovenschaal. Kruid met peper & zout en schenk hierover de rest van de marinade. Plaats de schaal in het midden van de warme oven en keer het vlees na ongeveer 12 minuten. Bak nogmaals 12 minuten. Neem het vlees uit de ovenschaal en laat het rusten op de snijplank. Doe het mengsel uit de schaal in een pannetje en laat het koken. Binden met allesbinder en doe er een beetje room erbij. Snij het vlees in plakken en geeft de sinaasappel-rumsaus erbij.

Bronvermelding