Appelbeignets, lekker en gemakkelijk klaar te maken

Anders, Hapje, 12 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 23-03-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • appels

Bereiden

Toevoegen aan Mijn Boodschappenlijst Toevoegen aan Mijn Kookschrift Recept printen E-mail dit recept Ingrediënten1 kilo zure appels 3 eetl. kristalsuiker 1/2 eetl. kaneelpoeder 150 gr. zelfrijzend bakmeel zout 13/4 dl. melk 1 ei zonnebloemolie Materialenpan schuimspaan keukenpapier Bereiden25 stuks. Schil de appels en boor de klokhuizen eruit.Snijd de appels in plakken van1-11/2cm dik. Meng de suiker met het kaneelpoeder in een diep bord. Klop een beslag zonder klontjes van het bakmeel,een mespunt zout, 1 dl.van de melk en het ei.Voeg al kloppend de rest van de melk toe. Haal de appelplakken door het beslag en bak de beignets met 3 tegelijk in de hete olie ( 180gr.C ) in ca.5 min.goudbruin en gaar. Keer ze halverwege de bereidingstijd. Neem ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken. Druk ze in het suikermengsel. VARIATIETIPS : Vervang de appels door drooggedepte ananasschijven (uit blik ) of stukken banaan.Ook kunt u hartige beignets maken. Haal bloemkool of broccoliroosjes door het beslag en serveer ze met een pittige salsa of een kant-en-klaar sausje.

Bronvermelding