Menu
Appelbeignets, lekker en gemakkelijk klaar te maken
Ingrediënten
- appels
Bereiden
Toevoegen aan Mijn
Boodschappenlijst
Toevoegen aan Mijn Kookschrift
Recept printen
E-mail dit recept
Ingrediënten1 kilo zure appels
3 eetl. kristalsuiker
1/2 eetl. kaneelpoeder
150 gr. zelfrijzend bakmeel
zout
13/4 dl. melk
1 ei
zonnebloemolie
Materialenpan schuimspaan keukenpapier
Bereiden25 stuks.
Schil de appels en boor de klokhuizen eruit.Snijd de appels in plakken van1-11/2cm dik.
Meng de suiker met het kaneelpoeder in een diep bord.
Klop een beslag zonder klontjes van het bakmeel,een mespunt zout,
1 dl.van de melk en het ei.Voeg al kloppend de rest van de melk toe.
Haal de appelplakken door het beslag en bak de beignets met 3 tegelijk in de hete olie ( 180gr.C ) in ca.5 min.goudbruin en gaar.
Keer ze halverwege de bereidingstijd.
Neem ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Druk ze in het suikermengsel.
VARIATIETIPS :
Vervang de appels door drooggedepte ananasschijven (uit blik ) of stukken banaan.Ook kunt u hartige beignets maken.
Haal bloemkool of broccoliroosjes door het beslag en serveer ze met een pittige salsa of een kant-en-klaar sausje.