Menu
Aardappel Gratin
Ingrediënten
- 400 gram Rozevalaardappelen in plakjes
- 1/2 liter slagroom
- 1 teen knoflook (gehakt)
- zout
- peper
- 100 gram oude (Beemster)kaas
- 4 eidooiers
Bereiden
(1 dag van tevoren)
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng de aardappels in een pan met de room, knoflook, zout en peper. Kook de aardappels in 5 minuten bijna gaar.
3. Giet ze af en bewaar de room
4. Klop de 4 eidooiers door de room
5. Bekleed een vierkante ovenschaal met bakpapier en schep de aardappels erin. Schenk het ei-roommengsel erover. (De aardappels moeten net onder de room staan). Bak de gratin in 20 minuten in de oven.
6. Neem de gratin uit de oven en bestrooi met de kaas. Zet de gratin nog een paar minuten terug in de oven en laat daarna afkoelen. Zet de gratin 2 uur in de koelkast. Haal de gratin daarna uit de vorm en snijd deze in 8 mooie vierkantjes.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg de vierkantjes gratin weer in een ovenschaal en dek af met folie. Verwarm de gratin 10-15 minuten in de oven.
Materialen
Bakpapier Ovenschaal aluminiumfolie